Château de l’ Angelais Fou

Geplaatst op

Dit kasteel stamt uit 1849 en werd gebouwd voor de graaf Louis Bonabes de Rougé . Het kasteel heeft een lange lijst van eigenaren achter de rug. Na de dood van haar man verliet de Gravin de Rouge het kasteel om zich in Parijs te vestigen en vertrouwde zij het landgoed en de inboedel toe aan de conciërge. Het kasteel werd al snel omgetoverd tot een verfrissingsruimte voor troepen op doortocht ten tijde van de WO2. Het kasteel werd geplunderd en vervolgens in brand gestoken om het te laten lijken alsof het door bombardementen was verwoest, zo gaat het verhaal. Na de oorlog maakte de vergoeding van de oorlogsschade het mogelijk de daken te vernieuwen, de openingen met bakstenen dicht te maken en een trap opnieuw op te bouwen. Het kasteel is niet langer eigendom van de familie de Rougé maar ligt er nu nog steeds vervallen bij en is nu het domein van rondhangende geiten die deze afgelegen plek nog een beetje opvrolijken. Dat het kasteel blijkbaar nog in de gaten werd gehouden, blijkt dat ik na mijn bezoek door een man werd aangesproken, die zei dat hij de nieuwe eigenaar was en mij werd dringend medegedeeld na het nuttigen van het avondeten weg te gaan. Prima ik had een mooie fotolocatie bewondert met mooi weer erbij. Wat wil een fotograaf nog meer.Nu maar hopen dat dit kasteel een nieuwe bestemming krijgt, maar vrees voorlopig dat het zo nog wel even blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *