chateau fiasco

Geplaatst op

Dit chateau was eeuwen geleden het middelpunt in de streek van twisten tussen protestanten en katholieken.De laatste eigenaar van dit kasteel was een rijke Engelsman, die na zijn aankoop een 18-holes golfbaan aanlegde met accommodatie ter plaatse (bungalow). Het etablissement heeft een paar jaar goed gefunctioneerd voordat het werd gesloten na inbeslagneming door de Franse douane, die een onderzoek instelde naar de dubieuze activiteiten van deze rijke Engelsman.

Aangezien het internationale onderzoek nooit succes had, werd de zaak geseponeerd en werd het Château teruggegeven aan deze rijke Engelsman die het intussen zou hebben verkocht aan een van zijn vrienden die geen teken van leven meer geeft.

De rijke Engelsman werd in juni 2015 in zijn huis in Engeland vermoord nadat hij had besloten met de politie in zijn land samen te werken.

Het werd vervolgens verlaten, geplunderd en bevindt zich nu in een erbarmelijk slechte staat. De bijliggende kapel is er ook slecht aan toe. Toch is dit kasteel met zijn mooie middeleeuwse zaal mooi om te fotograferen. Het domein is moeilijk te betreden, maar het loonde de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *