Hinter Gittern im Frauenknast

Geplaatst op

Hinter Gittern – Der Frauenknast was een Duitse televisieserie in de vorm van een soap waarin het dramaturgisch overdreven dagelijkse leven in een vrouwengevangenis werd verteld. De serie werd uitgezonden op de particuliere zender RTL van 22 september 1997 tot 13 februari 2007. Daar is deze verlaten verlaten vrouwengevangenis naar vernoemd. Oorspronkelijk is de locatie een middeleeuwse burcht geweest, bouwjaar 1555. Het water rondom de burcht is er niet meer. Wat er nu rest zijn lege gevangeniscellen. Het leven als gevangenen zal ongetwijfelijk zwaar zijn geweest. Toch valt er genoeg te zien om een glimp van het veranderende verleden op te vangen en ook deze exploratie van de plek was succesvol en fascinerend. Ook fascinerend is de muurwachttoren en de wachttorenpoort. En nog fascinerender is dat de gevangenis zich bevindt in de stadskern van een klein dorp. Kijk en laat je door je verbeelding mee voeren naar een verleden, wat nu wellicht moeilijk voor te stellen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *