hotel teddybar

Geplaatst op

Dit oude hotel dankt zijn naam aan de grote, licht gehavende teddybeer die met rust is gelaten maar is blijkbaar door een aantal urbexers verplaatst voor decoratiedoeleinden. Echte urbexers herinrichten niet. ze laten alles achter zoals ze het vinden – trouw aan de urbex codex: “breng niets, neem niets en laat niets anders dan voetafdrukken achter”. Ik heb in ieder geval wat leuke foto’s kunnen schieten in dit toch al gehavende en door schimmels overvallen verlaten hotel ergens in een mooi bosrijk recreatie gebied in Duitsland. De teddybar als symbool voor de vervlogen andere tijden. Ook dit hotel wacht op afbraak.

Het verlaten Hotel Teddy Bear werd gebouwd in 1909 in een ooit een zeer populaire regio voor wintersport. Daarvoor waren er rodelbanen, bobsleebanen, skischansen en een ijsbaan in de buurt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed het gebouwencomplex dienst als militair hospitaal en werd het vervolgens gebruikt als kuurhotel. Het gebouw brandde echter rond 1940 af en moest gedeeltelijk worden herbouwd. Tijdens het nazi-regime werd het gebruikt als geboorteplaats voor Arische kinderen, zodat geselecteerde vrouwen hier in de anonimiteit en beschermd tegen bombardementen hun kinderen konden baren. Een door de SS opgerichte vereniging stelde zich ten doel het aantal hier geboren Arische nakomelingen te verhogen. Deze kinderen werden na de geboorte bij de vrouwen weggehaald om aan geselecteerde personen, voornamelijk leden van de SS, te worden gegeven.

Na de Tweede Wereldoorlog, rond 1945, werd het een recreatiewoning van de FDGB. Ten tijde van de DDR was het echter een verboden militair gebied. Bezoekers hadden een pas nodig om hier te komen. Sinds de hereniging is het aantal inwoners in de regio drastisch gedaald. Bovendien is er sinds de hereniging nauwelijks geïnvesteerd in het toerisme en het hotelwezen. Het aanbod van accommodatie en toerisme was nu niet meer actueel. De teddybar als symbool voor de vervlogen andere tijden. Ook dit hotel wacht op afbraak of sterft een stille dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *