erholungsheim Herman Dunck

Geplaatst op

Erholungsheim Hermann Duncker werd in 1909 gebouwd als Villa Waldpark. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed het dienst als militair hospitaal en werd later het Kurhotel Barenberger Hof. Tussen de wereldoorlogen werd het een rusthuis en heette het “Barenberg Rest Home”. Na wat naamsveranderingen werd het uiteindelijk Erholungsheim Hermann Duncker.
Het gebouw behoort tot een Berlijnse bedrijvengroep die oorspronkelijk van plan was het gebouw weer om te bouwen tot een luxe hotel, maar het staat sinds 1990 leeg en verlaten. Wat er verderrest met het gebouw gaat gebeuren weet ik niet, maar als je het mij vraagt, zakt het gebouw van ellende in elkaar en rest er niks meer dan geleidelijk verval en een anonieme dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *